Rabu, 19 September 2012

masjid kristal

 (bahagian hadapan)

Baru2 ini aku kemasjid kristal dipulau wan man yakni pusat tamadun islam dikuala terenggganu yang mashyur itu.Tujuan aku kesitu bukan lah untuk lihat masjid yang dibuat dgn kaca tu tapi membawa kawan2 yang tak pernah sampai kekawasan taman tamadun islam dan melihat masjid kristal...

Aku dah kerap benar kepulau wan man ni, cuma gambar yang aku ambik tak menyeluruh seperti aku ambik pada kali ini...Sebenarnya tak ada apa yang aku nak ceritakan tentang masjid kristal kerana telah diceritakan orang dalam pelbagai bentuk sama ada dengan blog,surat kabar dan dimedia massa lain...
video

Rupa masjid kristal yang aku ambil ni nampak serupa tapi gambar2 yang aku ambil dari sudut yang berlainan...Aku sengaja ambik gambar dan muatkan kedalam blog aku untuk memenuhi ruangan,huhuhu..

Kalau ada fren facebook aku yang nak pergi tenguk masjid ni dan memerlukan juru tunjuk, aku dengan rela merelakan diri menunjukannya tanpa kena bayaran apa2 pun,huhuhu...

Kat bawah ada gambar masjid kristal yang aku ambik dengan pelbagai gaya,Kalau ada yang nak tenguk dipersilakan,kalau tak nak tenguk tak apa,Aku tak kisah,huhuhu...








Khamis, 13 September 2012

ribut didungun

Assalamualaikum...
Pada pukul 4.30  petang tadi 13hb 9 2012 satu kejadian ribut telah berlaku di daerah dungun terengganu,Ribut yang boleh dikatakan sebagai kuat dan telah berlaku beberapa kerosakan kapada rumah penduduk ditempat tersebut,Tempat yg paling kuat melanda ialah disekitar perumahan rakyat di-kampung gong pasir dan beberapa kampung lain yang berdekatan.Sehingga pukul 6.30 petang belum dipastikan tempat2 lain yang terlibat...

Kejadian ribut tersebut terjadi tak sampai 5 minit tetapi dengan angin yang kuat menyebabkan berlaku kerosakan yang agak teruk tak sepadan dengan masa terjadinya ribut...

Beberapa kerosakan telah sempat diambil, kerana kesuntukan masa tiada banyak gambar untuk dimuatkan...

Sabtu, 1 September 2012

bisnes internet

Assalamualaikum,
Baru2 ini aku tertarik dengan iklan tentang bisnis internet yang banyak di iklan kan di-internet,Aku telah diberitahu bahawa bisnis internet telah banyak memakan korban dan penipuan,Walau macam mana sekali pun tak semua bisnis yang melibatkan internet mesti dicampuri dengan penipuan,Ramai individu yang berjaya dalam menjalankan perniagaan yang melibatkan dengan internet..

Aku mendapat tahu bahawa bisnes internet atau membuat duit diinternet  terbahagi kapada tiga:
1)Perniagaan Internet...
2)Program Internet...
3)Pelaburan Internet..

1)Perniagaan Internet
Perniagaan internet berasaskan seperti perniagaan biasa,cuma urusannya mengunakan internet,Tak kira lah perniagaan apa sekali pun samaada menjual peralatan yang paling kecil atau pun peralatan atau benda yang besar2,Mungkin dari menjual pucuk paku atau pun menjual kereta atau punbarang2 jualan yang lain seperti yang ada dipasaran...

2)Program Internet...
Program yang aku faham dari program buat duit diinternet ialah periklanan seperti nuffnang,google adsense dan aku telah join progran ni kerana pembuat blog seperti aku memang mengunakan perkhidmatan tersebut...

3)Pelaburan Internet..
Progran ini lah yang biasa terjadi penipuan dan ramai yang memakan korban,Untuk mengetahui lebih lanjut tentang buat duit di Internet harap pergi ke-WANGCYBER.COM kerana sumber yang aku tahu tentang buat duit di-internet bersumberkan dari laman ini,huhuhu...

Program buat duit di internet yang telah aku join ialah pada program bernombor 2,Aku seperti terasa atau gatal2 tangan untuk pergi ke iklan yang ada di facebook aku.Aku sebenarnya ingin sangat nak tau apa kah benda nya, kata orang tak cuba maka tak tau lah sampai keakhir,Kalau ada yang terasa nak tenguk website aku cuba lah di-http://slimberryxtreme.com/?referid=marza Aku bukan lah jenis suka mempengaruhi orang supaya menyertai program yang macam ni cuma sekadar nak suka2 je.Tentang pendapatan yang telah aku perolehi ialah heheheheheehhehehe,Rahsia tau,sekian terima kasih